Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В болницата във Велинград спасиха двама пациенти с коронавирус, изпаднали в кома за повече от седмица. Тяхното състояние е стабилизирано, но и двамата остават в COVID отделението на лечебното заведение.

Става въпрос за жена на 39 г. и мъж на 57 г.

„Жената постъпи в критично състояние по отношение на дихателна система. Почти веднага беше поставена на изкуствена белодробна вентилация. Малко след това тя изпадна в състояние на кома, в което беше приблизително 12 дни“, обясни д-р Георги Шопов, хирург, а в момента началник на COVID отделение, пред bTV.

39-годишната пациентка няма установени хронични заболявания. Загадка за лекарите е защо е изпаднала в кома.

Предполагат, че се дължи на дихателната недостатъчност, породена от вируса. 57-годишният мъж също е постъпил в много тежко състояние и веднага е сложен на белодробна вентилация. При него нещата са протекли по подобен начин, както при жената.

Все по-често се съобщава за подобни усложнения на коронавирусната инфекция, коментира д-р Шопов.


 

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 1 година

Преживелите ковида остават с мозъчни увреждания. Какво ще правим, ако се надигнат и решат да навредят на нормалните хора?Зомби апокалипсис, хората ще се крият от тълпите ковид зомбита с многобройни постковид синдроми във всички органи и системи на организма.

17

Анонимен

преди 1 година

Още ковид-зомбита произвеждат.

16

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 15 ще се разсърдят господарите от фармацевтичния бизнес , ако се съобщава за подобни инцидентиЕМА си го каза " ползите надвишават риска от ваксинирането" . Което ще рече - ще има смъртни случаи , кофти късмет за пострадалите