Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Заради многото заразени с коронавирус у нас заведенията в страната отново ще затворят от 22 март, а собствениците на заведенията се притесняват, че те няма да се върнат на работа и след 10 дни.

Още по темата

"Надяваме се заведенията да се затворени само за този срок, както ни обещаха. Мислим си обаче, че най-вероятно това няма да е така."коментира пред Нова тв Емил Коларов, представител на Сдружението на заведенията.
По думите му, има шанс да започнат работа след този срок, заради изборите и защото и други бизнеси са затворени.

При нас е много трудно да отворим, когато не сме работили дълго време. Трябва да се направят профилактики на  всички системи и инсталациите, да се почисти, да се зареди храна, което е много скъпо, да се назначи персонал.", обясни той и допълни, че е изключително трудно да се намери и персонал. "По данни на НСИ  30 хиляди в бранша са сменили работата. Според нас цифрата е много повече", ксатегоричен бе Коларов.

Обещаха, че помощите, които са разписани ще продължат. Това е крайно недостатъчно, защото всичко се случваше с доста голямо закъснение, но се надявам, че с изградени механизми за изплащане, ще бъде по-лесно. Идеята на един бизнес обаче не е да съществува благодарение на помощи и компенсации. Не работим една година нормално".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase