Снимка: Pixabay
Бездомник на 68 години запали навес в култово заведение в Старинен Пловдив, съобщи "Монитор".
 
Малко преди 4 часа през нощта на 18 март е получен сигнал на тел. 112 за палеж на ул. "Съборна" в архитектурния резерват. На мястото бил изпратен патрул на 4-то районно управление на полицията в Пловдив, където бил задържан скитникът Огнян. 
 
Той е стар познайник на полицията заради скитническия си начин на живот и кражби. Той направил пълни самопризнания и казал на полицаите, че събрал хартия и си напалил огън, защото му било студено. Огънят обаче се разпространил и обхванал навеса към заведението "Конюшните на царя". Навесът е напълно изгорял.
 
Патрули на 4-то районно от края на миналата година непрекъснато обикалят в тъмната част на денонощието и проверяват необитаемите имоти в този район. Целта е да се предотвратят подобни палежи или кражби от самонастанили се в имотите бездомници. 
 
Екипите на 4-то районно пишат и писма до общинската администрация и до собствениците на имотите с призив те да се обезопасят и да се затворят възможните входове и изходи, така че в сградите да не се самонастаняват бездомници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase