Снимка: БГНЕС

Днес ще преобладава облачно време. Това съобщиха за "Фокус" от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

На много места все още ще има слаби превалявания от дъжд, по високите полета на Западна България и Предбалкана - от сняг, които до края на деня временно ще спрат. По-късно след обяд от запад облачността ще се разкъса и намалее. Западният вятър ще отслабне и в Дунавската равнина и Източна България ще бъде до умерен. Максималните температури ще са между 4° и 9°. Атмосферното налягане ще се повишава и ще бъде около средното за месеца.

Над Черноморието ще е облачно, с превалявания от дъжд по южното крайбрежие. Ще духа умерен запад-северозападен вятър, който привечер ще отслабне. Максималните температури на въздуха ще са между 6° и 9°. Температурата на морската вода е 7°-9°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще бъде облачно, по върховете и мъгливо. На много места ще има валежи от сняг, под 1000 метра - от дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 1°, на 2000 метра - около минус 6°.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase