Снимка: БГНЕС
По време на редовния брифинг днес на МЗ обявиха, че отново се въвеждат ограничителни мерки за цялата страна. Това насочи погледите към бизнеса. За момента няма насрочен протест. 
 
От Съюза на заведенията изразиха недоволството си, въпреки че вчера те настояха или за пълен локдаун или да не затварят, предаде bTV. 
 
"Със заредени обекти, с назначен персонал и тъкмо започнахме да работим. Сега да видим, затваряйки ни за 10 дни дали някой ще получи обезщетение", коментира Емил Коларов от организацията. От бранша предупреждават, че са готови с ответни мерки, ако срокът не бъде спазен. Сред собствениците обаче има и такива, които признават, че в момента мерките са наложителни. 
Още по темата
 
Търговците на дребно от своя страна заявиха, че разбират ситуацията, но се тревожат, че работата им ще спре. "Не сме изненадани. Но сме съгласни, че ситуацията е много тревожна и няма болнични легла. Напълно е вероятно да има и удължаване. Това е много тревожно. Ние не знаем какво да правим с работниците си. Какво да им анонсираме?", попита Мариан Колев от Българската ритейл асоциация. 
 
Той допълни, че предпочитат предпазливост, макар и с по-дълга продължителност на мерките. 
 
От асоциацията за здраве и фитнес категорично заявиха, че спазват всички мерки. В позицията си казват, че според научни данни местата за физическа активност са едни от най-безопасните. 
 
Общата тревога е дали затварянето ще продължи само 10 дни и дали ще бъдат изплатени компенсации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase