Снимка: Bulgaria ON AIR

Пореден абсурд за близките на прегазената край Созопол Юлия Ангелова. Компания изплати почти 16 хиляди лева застраховка "Живот" за убитата жена. В същото време друго дружество, което гарантира кредита ѝ, продължава да иска парите от 9-годишната ѝ дъщеря.

Още по темата


Преди няколко месеца близките на прегазената край Созопол Юлия Ангелова разбират, че тя е сключила застраховка "Живот". Бившият ѝ съпруг се свързва с компанията и в средата на миналия месец, близките получават близо 16 хиляди лева.

"Тя е застраховка живот и злополука, която тя си е направила абсолютно доброволно и я е направила в полза на дъщеря ми. Обърнах се към съответната застрахователна компания, те поискаха смъртен акт и някои дребни документи. И оттам нататък никакъв проблем", сподели Цветелин Цеков.

В същото вече 8 месеца застрахователят, който гарантира потребителски кредит на убитата жена – отказва да го покрие, а дългът се наследява от 9-годишната ѝ дъщеря. Причината – фирмата иска експертиза.

"И другата застрахователна компания плати, без да иска експертизи дали тя е била употребила алкохол или нещо такова. Точно това е парадоксалното, ситуацията – защо едната иска, а другата не. Защо за едната е толкова важна тази експертиза и съответно какво търсят те, а за другата не е толкова важно", попита той.

Бившият съпруг на Юлия признава, че продължава да не разбира мотивите за отказ на фирмата гарант по кредита. Освен това смята, че е абсурдно 9-годишната му дъщеря да изплаща кредит, който е застрахован.
 

Коментари Напиши коментар

81

Анонимен

преди 1 месец

75 не е вярно, гарантирана е цялата сума, мисля, че до 100 000 лв.

80

Анонимен

преди 1 месец

В същото вече 8 месеца застрахователят,....какъв е този стил Столипиново на писане. Едно просто изречение не може да напишете.

79

жаго

преди 1 месец

В цивилизования свят щяха да я изгонят и да си плаща като поп. Пила , чапразила се по баровете . Турците даже казват за българките - развалени жени. Неин броблем, ако ще да се съешава и с всеки срещнат. но щом е пила никакви пари от застраховка.