Снимка: БГНЕС
Няма хаос в организацията за ваксиниране в страната. Очаква се и становището относно безопасността на ваксината на "АстраЗенека", но в момента продължават да се извършват ваксинации с "Пфайзер" и "Модерна". Това заяви във Варна проф. Красимир Гигов, председател на Националния ваксинационен щаб, предаде БНР.
 
"Нямах хаос и няма спиране, има временно отлагане на процеса и това е поради независещи от нас причини. Т.е. поради факта, че при „АстраЗенека“ се появи една кампания по отношение на нея, свързана с няколко случая, които реално и според мен не са реално свързани с ваксинационния процес…Тази политика ще продължава в някои страни. 
Още по темата
 
Надяваме се, че след като излезе Европейската комисия с едно официално становище, чакаме го утре, имаше едно предварително становище…Чакаме нашите български специалисти четвъртък-петък да дадат своите заключения. Според мен, пак ще кажа, никого не ангажирам, едно случайно съвпадение между смъртта на тази пациентка за съжаление, съболезнования към нейните близки, и ваксинационния процес".
 
Той каза още, че през летните месеци се очаква ваксинираните у нас да са 30-40 процента, което ще доведе до спад в темповете на заразяване и овладяване на ситуацията до контролирани нива.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase