Снимка: БГНЕС
В Плевен учениците от 5 до 12 клас преминават на дистанционно обучение до 26 март. Плановите операции и свижданията в цялата област също са спрени заради увеличения брой на новозаразени с COVID-19. Забранени са също масовите обществени и културни мероприятия, съобщи БНР.
 
Заповедта е на регионалната здравна инспекция и се отнася само за областния град.
 
"В крайна сметка ние сме готови от март миналата година. Обезпечени са всички с електронни устройства. Последните две седмици се наблюдава увеличение на броя на децата с положителен PCR  тест. Имаме две паралелки - едната във втори, едната в трети клас -  които са карантинирани  и се обучават дистанционно. Нямаме учители, които са болни", каза Ани Петкова, директор на едно от големите средни училища в Плевен "Стоян Заимов".
 
След организиран протест на фитнесите и моловете отпадна забраната за работа на местата за спорт. Очаква се да се проведе нова среща в РЗИ.
Още по темата
 
"Молът да работи от 10 до 20:00 ч. Охранители на всеки вход. Да не се допускат деца без придружители и човек без маска.  Ще искам съдействието както на полицията, така и на инспектората и при засилени марки да отворим", каза от своя страна Владислав Монов, който е управител на най-големия търговски център.
 
От днес до 26 март на дистанционно обучение преминават учениците от 5- ти до 12-ти клас и в община Перник. Със заповед на директора на РЗИ д-р Александър Златанов, също от днес до 26 март се преустановяват плановият прием и плановите операции в лечебните заведения.
 
От края на миналата седмица носенето на предпазни маски на открито при струпване на хора е задължително. Разпоредено е работодателите, по възможност, да въведат дистанционна форма на работа за служителите си или да засилят противоепидемичните мерки в работните помещения. Сряд тези мерки влизат филтър, дезинфекция и проветряване, инструктаж, носене на маски, когато не може да се осигури дистанция, и недопускане на служители или външни лица с респираторна симптоматика. 
 
Допълнителни противоепидемични мерки са разписани и за големите търговски вериги, за тържищата и пазарите и за заведенията за обществено хранене.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase