Кадър: Bulgaria ON AIR

50-годишен мъж е пострадал при взрив на резервоар за гориво във Враца. В подземната цистерна се е съхранявало гориво на затворена преди години бензиностанция.

От няколко седмици подземните цистерни на бившата бензиностанция са извадени над земята, тъй като теренът са подготвял от частен инвеститор за строежа на нов обект. При рязане на тръба от резервоара избухва взрив, а от взривната вълна мъжът е изхвърлен на няколко метра. По първоначална информация той е със счупен крак.

Работещите в близост до бензиностанцията разказват, че са чули силен шум.

"На другата пряка имаме голям сервиз, там работим и по едно време се чу един много силен удар. Не като взрив, а като много силен удар, помислих, че камион се е ударил, ама то гръмнало цистерна. Тази бензиностанция не работи повече от три години, вадят цистерни, копаят тук ама колко са били не знам", посочиха те.

"Чух страшен звук като под налягане да излиза въздух. Много силен гърмеж и тътен и са дошли да режат тук цистерната да я предават. Как може да се допусне това нещо да се прави не знам", разказа мъж, работещ в близост до инцидента.

Инспекцията по труда във Враца е започнала проверка по случая. Пострадалият служител е бил на трудов договор към фирмата, но тепърва ще стане ясно спазени ли са били всички мерки за безопасност на обекта.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите на Bulgaria ON AIR!

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 3 месеца

Бензин имаше достатъчно,погребението е утре по обяд!!??Днес се повтарят неща от началото на миналия век!

14

Анонимен

преди 3 месеца

Сякаш на този който е рязал му е по простена простотията защото не му се плаща да мисли а да бачка. Виж за този който го е накарал да реже цистерна от гориво без направен тест за газ фри няма оправдание.

13

Сат Н

преди 3 месеца

Всъщност, ако снимката е вярна, това е към 60 кубика.