Снимка: Община Ловеч

Четиринадесет дами въртяха гуми в традиционното осмомартенско женско рали в Ловеч. Сред тях е имало представителки на нежния пол от София, Бургас, Разград и Луковит. В интересната и оспорвана надпревара са участвали три отбора, както и индивидуални състезателки, съобщават от общинската администрация. Дамското рали бе открито от кмета на община Ловеч Корнелия Маринова.

Любителките на високите скорости били разделени по групи в зависимост от кубатурата на двигателя на автомобила. Състезателките са изпълнили един опознавателен и два състезателни манша по трасето, което е включвало различни по трудност елементи. За класирането е било взето най-доброто им време.

В класа за стандартни автомобили, група I -1600 куб. см, победата е спечелила Ирина Илиева от отбора на Община Ловеч. В група II - над 1601 куб. см, първото място е отишло при Геновева Тодорова от отбора на "Розовите пантери". В клас модифициран първото място е за Констанца Томова от София. Отборната победа е спечелил тимът на "Вромос Рейсинг" - Бургас.

За победителките и призьорките в индивидуалното и отборното класиране били осигурени купи, парични премии, членски карти от СБА - Ловеч за пътна помощ и бутилки шампанско.

Присъдени били и награди за най-дългогодишна състезателка, както и за най-атрактивна. С най-голям стаж в нежното рали е Катя Кънчева, а за най-атрактивна била отличена Детелина Петкова. Двете са получили парични награди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase