Снимка: Pixabay
Регистрирано е огнище на COVID-19 в Дома за стари хора в Сливен, съобщиха от Областния кризисен щаб, предаде Нова тв. Деветима от потребителите и петима души от персонала са дали положителни резултати през последното денонощие.
 
Трима от заболелите домуващи и един служител от обслужващия персонал са хоспитализирани. Другите болни са изолирани в обособен COVID-сектор на отделен етаж. Личния лекар отговаря за лечението им. Контактните са карантинирани.
 
Днес са взети още 42 проби за изследване от персонала, а резултатите от PCR-тестовете на 11 потребители, които са били контактни на болните, се чакат.
Още по темата
 
Повече от 90 домуващи са настанени в социалното заведение, а близо 50 души са част от персонала.
 
През последното денонощие в Сливен са излекувани 28 души, починали са четирима болни на възраст 45, 50, 54 и 81 години, с COVID-19 и придружаващи заболявания. Най-възрастният от тях е потребител в Дома за стари хора.
 
Учител, служител от непедагогическия персонал в детско заведение, както и трима ученици, са сред новозаразените 99 души. Активните случаи на COVID-19 в областта нараснаха до 831. По информация от здравните власти Сливен е една от областите в страната, където циркулира британският вариант на коронавируса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase