Снимка: БГНЕС

5 свидетели са разпитани за трагедията в Бяла Слатина, при която пиян шофьор уби мъж и прегази две жени навръх 8 март. Извършителят Иван Анков Петков е задържан и срещу него е образувано досъдебно производство за умишлено причиняване на смърт и телесна повреда. Предвиденото наказание е от 10 до 20 години лишаване от свобода. Това стана ясно по време на брифинг на прокуратурата и МВР във Враца във връзка със случая.

Мъжът има предишни осъждания.

Още по темата

"През май Иван Гешев направи предложение за промени в Наказателния кодекс, които бяха отправени към Народното събрание именно за завишаване на наказанията за причиняване на смърт след употреба на алкохол и наркотични вещества. Към момента няма такива промени, но виждате колко е важно да има по-сериозна превенция, особено в такива тежки случаи", каза още окръжният прокурор на Враца Владимир Сираков.

Мъжът е връхлетял с висока скорост и буквално е помел тримата души на улица в Бяла Слатина. Единият - случайно преминаващ по улицата 53-годишен мъж, е починал на място. Пострадали са и две жени, които вървели с него. Едната жена, която е съпруга на загиналия мъж, е в тежко състояние. Тя е настанена в болницата във Враца. Другата жена е със счупен крайник в болницата в Бяла Слатина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase