Снимка: БГНЕС

Бургас е сред градовете с най-висока заболеваемост от коронавирус, като е сериозен и процентът на установените случаи на британския вариант на COVID-19.

Днес предстои заседание на областния щаб, като ще бъде предложено маските на открито да са задължителни, а учебните занятия за учениците от 5-и до 12-и клас да бъдат преустановени. Това заяви пред БНТ директорът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров.

Той призова за критерии, около които да се обединят превантивните мерки и готовността на лечебните заведения да приемат увеличения брой заболели.

По думите му ситуацията прилича на тази през ноември и декември, но сега опитът на медиците срещу болестта е по-голям.

Д-р Паздеров предупреди, че заради британския вариант на коронавируса все по-често боледуват млади хора.

"Зелените коридори" за ваксиниране ще работят от утре сутринта, каза още д-р Георги Паздеров. Той уточни, че за Бургас са необходими повече ваксини.

Коментари Напиши коментар

44

Анонимен

преди 1 месец

Игнорирайте пълния идиотизъм, моля ви! Маски на открито е като да носиш шнорхел около водата. Смисъл няма, само всички разбират, че си малко т.ъ.п.

43

Анонимен

преди 1 месец

До реалнафантазия

Или очевидното - просто така им е наредено, защото си има план някакъв... Например сега да се изпуснат нещата и да сме затворени по изборите.

42

реалнафантазия

преди 1 месец

До До реалнафантазия,

Значи проблема е морален. За което сме виновни всички ние като общество, че се примиряваме. Твърде много лъжа се е натрупала. И ще си платим затова, а цената са децата, които излизат функционално неграмотни. Жалко за ”будителите” ни. Примирени хора сме си българите... :)