Ситуацията с Ковид-19 в Кюстендил е доста сериозна, като областта е в "червената зона".

"Към момента положението продължава да бъде тревожно. Над 70% от капацитета на Ковид отделение е препълнено. Към момента разполагаме с не повече от 200 ваксини за нашите съграждани, извън членовете на комисиите. Заявени са 10 000 и имам уверението на ръководството, че ще бъдем подкрепени, за да продължи интензивно ваксинационната кампания", каза кметът на Кюстендил Петър Паунов за "България сутрин".

Още по темата
Той подчерта, че всичко е в ръцете на Областния кризисен щаб и ръководството на Министерството на здравеопазването.

"Не изключвам да се стигне до затваряне на част от учебните заведения. За нас е важно да продължим процеса на ваксинация и преустановим събирането на повече хора. С облекчение въздъхнахме, че се отвориха заведенията, тъй като там се спазват мерките. Има достатъчно пространство и това ще прекрати част от семейните събирания, които бяха в много малко помещения", допълни Петър Паунов пред Bulgaria ON AIR.

По думите му в част от хранителните вериги също не са се спазвали мерките.

"При нас върлува английският щам, който е изключително заразен. По-голямата част от гражданите спазват мерките, но има и изключения. Маските на открито бяха до вчера и към момента приемаме, че не е необходимо. Заразата се разпространява главно в затворени помещения", подчерта градоначалникът.
 

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 1 месец

Господин кмете кажете за колко време излизат резултатите от писиар тестовете

5

Джонката

преди 1 месец

Така е защото всички италиански цехове за обувки с по 200 човека работеха на Макс и никой не ходеше с маска а ги слагаха само като има проверка а и Кауфланд беше фраш и на никой не му пука защото те са велики, докато заведенията бяха затворени

4

Анонимен

преди 1 месец

Търсете услугите на доктор Долитъл!