Снимка: БГНЕС
Случаите на новоразарени с COVID-19 във Враца продължават да нарастват. В петък в най-големия град в Северозападна България влязоха в сила и по-строги мерки. Маските на открито са задължителни. 
 
Каква е обстановката тази сутрин и спазват ли се новите локални мерки?
 
"Област Враца е сред тези с най-интензивно разпространение на вируса. Данните показват, че ние попадаме в червената зона. Най-много са случаите в Борован, Криводол и Бяла Слатина. Имаме задължителен брой легла определени за лечение на COVID-19. Те са разпределени към 12 лечебни заведения. От 260 такива към този момент са заети 131", обясни пред Нова тв зам.-директорът на РЗИ Враца.
 
Тя добави, че разпределението на новите случаи в областта не е равномерно.
Още по темата
 
"За една година се промениха много неща. В началото не знаехме как да лекуваме болните. Наложи се да трансформираме много отделения. Към този момент имаме 62 легла за третиране на пациенти с COVID-19, а заети са 31", каза директорът на МБАЛ „Тота Венкова” – Габрово д-р Минко Михов.
 
Д-р Михов добави, че през октомври и ноември е имало много тежки моменти за болницата в Габрово.
 
"Повече от половината болница се занимаваше само с лечението на тази инфекция. Колегите вече имат доста опит и ако отново се наложи да имаме толкова много пациенти се надявам, че ще се справим", каза още той.

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 3 месеца

Нали въведоха нови и по-строги мерки?Откъде извадиха тоя скок на болни сега?Или са ***,или са шизофреници тези със статистиките.Ако се увелич1и заразата за тези няколко дни,до седмица,значи мерките не струват.

8

Анонимен

преди 3 месеца

Има г лупаци,които постъпват вотделението и натискат здравната система.Заради такива няма да има планови операции и ще страдат съвсем невинни,които и не са съвсем невинни.Всеки може да се лекува вкъщи без да постъпва.Не е нормално да отиде овек за навехната ръкка ,да го изкарат положителен и той като някой б алама да постъпва.

7

уффф

преди 3 месеца

Вече се убеждавам че приказките на Мангъров се оказаха истина.Човека си каза че трябва да преболедува поне 70% от населението за да се преборим с вируса.А това с кухите мерки е само вятър и мъгла!