Снимка: БГНЕС
Плановият прием в МБАЛ-Шумен се преустановява считано от 00:00 часа на 6 март. Това реши на неприсъствено заседание областният кризисен щаб, съобщи в. Монитор. Мярката ще остане в сила до 24:00 часа на 12 март и за момента е със срок от една седмица.
 
Изключение от забранените са дейностите, свързани с диагностиката и лечението на пациенти с онкологични и онкохематологични заболявания, дейности по асистирана репродукция и ражданията, независимо от метода на родоразрешение, дейностите по рехабилитация, продължително лечение и психиатрична помощ.
Още по темата
 
Посещенията на външни лица и свиждания в лечебното заведение за болнична помощ също се забраняват. Изключение ще се прави само за свижданията на пациенти в терминален стадий.
 
Към момента област Шумен продължава да е в червената зона с отчетена 14-дневна заболеваемост над 350 на 100 хил. души население. На територията на областта в търговските обекти на открито е задължително използването на предпазни марки както за клиентите, така и за персонала. Изискването е в сила до края на март.
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase