Снимка: Pixabay
Тийнейджъри в Бургас се биха в Бургас, а други заснеха на телефоните си насилието. 
 
Побойникът е на 15 години, а пострадалото момче – на 13.  Причината за агресията е момиче, което не го удостоявало с внимание. Именно майката на момичето сигнализира за инцидента. Дъщеря й е станала свидетел на побоя.
 
Инцидентът е станал навръх 3 март на изключително оживено място.
 
"Дъщеря ми се прибра видимо изплашена, разбрах от нея какво се е случило. Ситуацията не е единствена. За деня това се е повторило 3 пъти, заснет е само един от тях. Дъщеря ми става свидетел на това, но не й дават никакво право да се намеси", разказа пред Нова тв Зорница Спасова.
 
Жената смята, че причина за насилието е кавга между децата. Дъщерята на Зорница и момчето, нанесло побоя, се познават от няколко години. Приятелството им обаче приключва и момичето започва да комуникира с друга компания. Именно това, според Зорница, е предизвикало агресията на момчето.
 
"Първо седяхме в парк. Без да кажат нищо, директно започнаха да го бият. Аз седях до него, те го издърпаха. Опитах се да ги спра, но те ме хванаха и ме държаха. Виках за помощ, но хората ни гледаха и отминаваха", разказва момичето.
 
От Бургаската полиция са установили извършителя. Иззети са записи от охранителни камери, започнати са и разпити на пострадалите и свидетелите.
 
"В рамките на вчерашния ден извършихме спешно проучване, но имахме възможност да разговаряме само с пострадалото момче и неговия баща. Все още нямаме данни от полицията за извършителя. Днес е насрочена работна среща за изготвяне на план и конкретни задачи. Децата ще работят с психолог, а на момчето, извършило побоя, ще бъде назначен обществен възпитател", обясни началникът на отдел „Закрила на детето” Димитрина Чочарова.

Коментари Напиши коментар

41

факт

преди 1 месец

Мен ме набиха няколко пъти в училище едно време. След това започнах да спортувам и не ме закачаха повече. Когато остарях и се разболях, личеше ми, че съм слаб и болен, отново започнаха да ме тормозят и пак ме набиха два пъти... Жалко е , че аз съм пацифист. Не искам да бия , да удрям и да убивам никого. Само да гледам и да виждам как Бог ще отплати на нечестивците.

40

До 28

преди 1 месец

Мутрите които ни управляваха преди 1989 ни управляват и сега просто се пребоядисаха за един ден от комунисти станаха капиталисти и демократи...

39

Христо Христов

преди 1 месец

До Анонимен/38

"Разбира се, че хората ще отминават."

"Когато нацистите дойдоха за комунистите, аз мълчах; не бях комунист.
Когато дойдоха за социалдемократите, аз мълчах; не бях социалдемократ.
Когато дойдоха за тези от профсъюзите, аз мълчах; не членувах в профсъюз.
Когато дойдоха за евреите, аз мълчах; не бях евреин.
Когато дойдоха за мен – вече нямаше кой да говори."
Мартин Нимьолер