Триметров участък от една от най-натоварените улици в Добрич пропадна след поройните дъждове в средата на месец февруари. 
 
Граждани са подали многобройни сигнали. Местната администрация от своя страна е направила проверка на подземната инфраструктура. Оказва се, че е повредена бетонна тръба от дъждовната канализация.
 
Ул. "Батовска" свързва центъра на града с околовръстното шосе на Добрич. По нея преминават не само леки автомобили, но и тежки камиони и автобуси.
 
Георги Русев работи като таксиметров шофьор и почти при всеки курс му се налага да мисли за различен маршрут, за да избегне проблемния участък.
 
"Тя беше хлътнала отдавна, но в последните 2-3 седмици доста е хлътнала. Опасно е. Ако по-тежка машина мине, може и да падне", коментира той пред Bulgaria ON AIR.
 
От Община Добрич са заснели с камера трасето на канала, който преминава под хлътналия пътен участък. При обследването е установено още, че проблемът съществува от години. От общината допускат възможността, че тръбата е нарушена още при полагането й в земята. 
 
Обследване ще се извърши по целия булевард. Пропадналият участък вече е маркиран и обезопасен. Предстои комисия от общината да избере изпълнител на ремонтните дейности.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase