Пореден случай на жестокост към животно бе регистриран у нас. Домашно куче беше простреляно в двор на къща в град Мартен. За щастие животното е оцеляло, а по случая е подаден сигнал в полицията, съобщава телевизия Bulgaria ON AIR.

Преди ден Павлина Георгиева намира кучето в двора си в безпомощно състояние. Реагира веднага и успява да го заведе на ветеринарен лекар.

"На рентгена се установи, че кученцето е простреляно. Сачмата е в него, ветеринарят каза, че е минала през белия дроб, минала е през стомаха и е спряла в другата страна в ребрата или стомаха", разказа Павлина.

Кучето оцелява и сега е под наблюдението на лекар. А семейството на Павлина има подозрения кой може да го е извършил.

"Един комшия до нас е убивал и други животни, даже с една комшийка говорихме, застрелял е котката им. Дали са солидна сума за лечение, но тя беше уцелена в гръбнака и не оцеля", каза още жената.

Съседът, когото Павлина подозира, че може би е стрелял по нейното куче, не пожела да застане пред нашата камера, но обясни, че никога не е стрелял по животни. А появата на екипа ни провокира междусъседски скандал.

Павлина вече е подала сигнал в полицията. "Ами ако детето беше играло с него и както бягат заедно, ако беше го улучил него, тогава? Той каза, че го е страх и че няма да излиза вече в двора, ще стои само вкъщи", сподели още тя.

Хората в квартала се притесняват от нови посегателства, защото това не е първи случай на насилие над животно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase