Снимка: БГНЕС

Около 50 семейства от Благоевград чакат повече от четвърт век, за да стане тяхната улица приоритетна за асфалтиране и изграждане на улично осветление. Улица "Люлин" се намира в един от най-оживените квартали на Благоевград. За проблемите си хората многократно са подавали жалби и сигнали, придружени с подписки до общината.

Блоковете са добре изглеждащи и новоустроени, проблемът е, че по настилката, на която ходят живущите, има огромни зеещи ями.

"Аз живея тук повече от 20 години и бивш домоуправител съм. Пускали сме много жалби в общината, мисля, че над 10-15. Винаги ни обещават, че ще ни направят осветление, тротоар, ще асфалтираме улицата, но до ден днешен нищо не е извършено. Казват ни: За тази година нямаме пари, те свършиха. Децата си играят на улицата, излизат пред колите внезапно, тичайки с колела. Мазетата се наводняват, нашият блок и отсрещната кооперация", каза пред БНТ бившят домоуправител на една от жилищните сгради Кирил Спасов.

Жител на квартала обясни, че проблемът е стар - на около 25-26 г. и предлага да нарекат уличката Калната отсечка, защото разстоянието изобщо не е голямо - 70-80 метра.

Заместник-кметът на община Благоевград инж. Венелин Трошанов обясни "Земята трябва да бъде отчуждена, защото има улична регулация. Трябва да бъдат отчуждени имотите, през които минават. След това трябва да бъде проектирано и чак след това асфалтирано".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase