Снимка: Helpbook

Общ преглед
След предприетите акции от отговорните органи по отстраняването на опасни кабели и ремонтиране на шахти и капаци, сигналите за подобни нередности, които пристигат в платформата на Helpbook.info не престават, но проблемите биват решавани в кратки срокове.

Ще ви представим част от тях: „Моля да се предприемат мерки за обезопасяване /отремонтирането/ смяна на капака на показаната на снимките шахта. Това опасно недоразумение се намира точно пред входа на жилищната сграда. Вижда се от самолет, че шахтата е опасна и не се знае какво е съдържанието й. Шахтата не само, че се намира пред входа на кооперацията, ами се намира на "тротоара", откьдето се предполага, че трябва да минават хора (според очевидци това някога е било тротоар). Пропадането на човек в нея е просто въпрос на време, както и показването на трагичнии нциденти и развяването им по медиите.

Също така, шахтата на самата улица, която е в непостредствена близост до сниманата, също е въпрос на време да пропадне поради преминаването през нея на тежка строителна техника! Улица "Преки път" (ако може да се нарече улица) на практика почти вече не съществува, тъй като няма нито улично платно (това е видно дори, ако сте с танк), нито тротоари. Съгласно чл.79, и чл.80 на ЗУТ всеки устройствен план е необходимо да осигури свободно движение на пешеходците като изискванията са ясно описани в закона. Моля да се даде нееднозначен отговор на следните въпроси, както и да се предприемат действия за:
1. Кога ще бъде отремонтирана и обезопасена шахтата на адрес ул. "Преки път", номер 21-23 ?
2. Кога ще се възстанови улица "Преки път", така че да не прилича на улица от следвоенно време?
3. Кога ще се възстанови улица "Кота 1050", която опира в "Преки път" в нормалния си вид?
4. Кога най-сетне ще успеем да видим в квартала нормални съдове за сметосъбиране (с други думи - кофи), които не са с изпочупени колела, капаци или нямат дупки по корпусите?“, резонно пита нашият потребител.

След изграждането на трасето на околовръстен път и честите задръствания на Самоковско шосе, улица в местността „Детска град“се е превърнала в алтернативен маршрут на не малко автомобили. Според автора на сигнала улицата е в безобразно състояние, без пътна настилка и осветление. След полагането на оптични кабели всичко е покрито с невъобразими ями и кал. Липсва уличното осветление както по посоченото трасе, така и на други улици в района, „Трябва ли да се случи поредния инцидент с фатален край, за да се вземат мерки?“, пита нашият потребител.

Отново получихме сигнал за задръстена от боклуци река, която минава през село Билинци, община Брезник. Молбата е да се вземат мерки за почистване и извозване на опасните отпадъци, които са потенциална екологична бомба.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

 

Коментари Напиши коментар

22

Ganjo

преди 1 месец

Вместо само сигнали, е хубаво и всеки да се хване и да свърши нещо.Първо да престанем да рушим и да замърсяваме. Вандалщина и свинщина е навсякъде.Няма цивилизована държава задръстена по площадите и градинките с бездомни кучета.Бъркаме градинките с кошчета за ***.Дори никой не се навежда да вдигне една хартийка и да е хвърли в кошчето.Прасето си обича ***.

21

Бунгар

преди 1 месец

До Бродяга
Пак е нещо. Но доста други и това не са направили. Мога да говоря с дни за Япония и Южна Кореа, но това между другото. Мога да успокоя патриотите в България,че БГ лиценз кисело мляко макар и най евтиното е най хубавото.Само посланик изкарал два мандата може да е изял повече от мен.Гръцкото е 4 пъти по скъпо,но експорт като готов продукт и т.н

20

Бродяга

преди 1 месец

Никога не съм ходил ,но съм гледал много по тв. за Япония ,улиците са много чисти и най-вече главните булеварди. Гледал съм по дискавъри и т.н. ,разхождал съм се с Гугъл мапс също!