Снимка: Pixabay
Постоянен тормоз в Ямбол, където младежи се събират в късните часове на паркинг на супермаркет. Правят дрифтове, викат, вдигат шум. Живеещите в близост хора го определят като системен тормоз. Общината в Ямбол и от управата на магазина търсят решение, което се оказа, че не е в техните правомощия.
 
"Въртене на гуми, пищене, викане, свирене всяка вечер. Не може да се спи", разказа пред Нова телевизия Петко Цвятков, който живее в района.
 
Този проблем е вече от няколко години. Подавани са многократно сигнали и са събирани подписки с идеята за спокойствие нощно време. От Община Ямбол търсят решение на проблема.
 
"Постоянно реагираме на тези оплаквания", заяви Иван Стаменов, старши инспектор Дирекция СПООР към Община Ямбол и допълни: "Денонощно правим проверки, особено след 22 часа, но ефектът е почти нулев. Защото, когато дойдем на място, проблеми няма, тръгваме след 2 минути пак се събират".
 
От общината са подавали множество сигнали към управата на супермаркета. "Решението най – лесно може да се случи с пускането на бариерата на паркинга, както правят други големи вериги", посочва Стаменов.
 
Супермаркетът се намира на частен имот и е под наем. От управата на веригата казват, че катинарите и бариерата постоянно са чупени от хулиганите. Самите те не спирали да търсят начин за справяне с проблема. Жителите в квартала, общината и управата на супермаркета призовават за засилено полицейско присъствие в късните часове, както и да бъдат съставяни актове на нарушителите, за да бъде намерен изход от продължаващата години ситуация в района.

Коментари Напиши коментар

17

Решение на проблема

преди 1 година

Да сложат на пусия няколко авджии с двуцевки. Появат ли се тези лигльовци - отстрел на месо !

16

1234

преди 1 година

Става въпрос за ЛИДЛ. Всяка вечер постоянно влизат и излизат коли на момчета пияници. Лидъл не желае да сваля бариерата. Полиция не проверява дали тези момчета карат пили. Изобщо сега не е нужно пак да окриваме топлата вода. Нямаме полиция, нямаме институции. Имаме само едни охранени търтети и нищо друго.

15

Валери

преди 1 година

До 17, само да добавя че и не е задължително да е нервак за да им види сметката на тези лигльовци. В Харманли картинката е подобна през пролетно-летния сезон. 10 *** лигльовци, които по цял ден спят, лежат и пър.дят тормозят целият град нощно време, освен това има и такива с разширени ауспуси които нарочно вдигат шум. Като добавим и че градът е станал непоносим кучкарник и въобще човек не може да се наспи нормално. А такива като мен са работещи и плаащащи данъци в шибаната ни държава.