Снимка: БГНЕС
"Ваксини няма. Ние нямаме и готовност за ваксинация, защото едва вчера пристигнаха материалите, които трябва да попълваме. Не сме готови за регистрацията на пациенти, желаещи ваксина". Това обясни в ефира на Нова ТВ общопрактикуващият лекар в Кресна д-р Стоян Костов.
 
Медикът добави, че хората се записват за получаване на препарата срещу коронавирус. "Ваксини обаче няма и не знам кога ще има. Ако от РЗИ имат интерес от извършване на манипулацията, трябва да изпратят писма", смята лекарят.
 
Д-р Костов поясни, че при него вече има записани около 20-30 души, като всеки ден негови пациенти се обаждат по телефона. "Все още събирам имена. Предполагам, че в следващите дни ще го изпратя", допълни лекарят.
 
Той сподели, че едва в петък е получил първата си доза от ваксината срещу коронавирус.
Още по темата
 
"Ваксината я поисках още в средата на декември, когато се определиха групите, които трябва да бъдат ваксинирани на първа линия. Бях един от първите, които изпратиха своите данни. Оттам нататък никой не ме търсеше или даваше информация", добави докторът.
 
Практически каза, че ваксинирането в кабинета му може да започне по всяко време. Оставали обаче неяснотите - начинът на съхранение и кой ще доставя ваксините.
 
От РЗИ - Благоевград също казват, че ваксините за личните лекари не достигат. От здравната инспекция посъветваха д-р Костов ако има нужда, да отиде до Благоевград, за да вземе дози от ваксината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase