Снимка: БГНЕС
Митнически инспектори на Митнически пункт Калотина, на трасе "Входящи леки автомобили и автобуси", на 09.02.2021 г. около 03:00 ч. са спрели за проверка влизащ в страната от Сърбия лек автомобил модел Аudi Q7 с румънска регистрация. Водачът на превозното средство пътувал сам от Австрия за Румъния. При щателната митническа проверка, под стелките и кората на пода пред предната дясна седалка, митническите служители са открили три кутии и портмоне, съобщава Bulgaria ON AIR.
 
При отварянето на една от кутиите инспекторите са открили кюлчета от жълт метал. Водачът на автомобила – М.К.Т., обяснил, че това са златни кюлчета. В портмонето има 20 000 евро, съобщиха от Агенция "Митници".
 
Митническите служители са установили общо 134 кюлчета с различни грамажи – 1 гр, 5 гр, 250 гр, 500 гр, 1000 гр. Общото им тегло възлиза на над 5,2 кг. Назначени са експертизи.
 
М.К.Т., роден в Турция немски гражданин, не е направил задължителното деклариране на парични средства и благородни метали, пренасяни през границата на страната, която е външна граница на Европейския съюз. С действията си той е нарушил разпоредбите на Валутния закон. Стойността на предмета на престъплението e в особено големи размери.
 
Чужденецът е бил привлечен в качеството на обвиняем, а работата по случая продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase