Снимка: БГНЕС

Окръжният съд в Добрич призна три решения на австрийските власти за налагане на финансови санкции на българската гражданка А.И. заради нарушения на правилата за движение по пътищата. Жената е санкционирана за това, че на 10, 25 и 31 август 2020 г., в района на град Никелсдорф, Бургенланд, при управление на автомобил с добричка регистрация, е превишила разрешената за пътния участък скорост от 80 км/час. Наложените на българката глоби са на обща стойност 480 евро.

Производствата в Окръжния съд са образувани след изпратени от австрийските власти удостоверения за прилагането на принципа на взаимно признаване на финансовите санкции, наложени в държави-членки на Европейския съюз.

И трите съдебни състава прецениха, че не са налице основания за отказ и разпоредиха жената да плати левовата равностойност на наложените й в Австрия глоби. Постановените съдебни актове подлежат на обжалване пред Апелативния съд - Варна в 7-дневен срок. След влизането им в сила преписи от тях ще бъдат изпратени на НАП за изпълнение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase