Снимка: архив, БГНЕС

Усложнена е пътната обстановка в страната заради снега.

В този час магистралите са проходими при зимни условия.

През нощта снегът наложи временни забрани за камиони на „Хемус” и „Тракия” заради почистване.

Заради ниска видимост движението по „Тракия” между София и Пазарджик беше временно ограничено и за леки автомобили.

Поетапно се възстановява движението на тежкотоварни автомобили над 12 т по АМ "Тракия" в областите София и Пазарджик, съобщиха минути преди 8 ч. от АПИ.

До 70 метра е ограничена видимостта поради мъгла в района на Прохода на Републиката и прохода Шипка, а до 150 м в област Стара Загора. Вятър духа в почти цялата страна.

Сняг вали в 19 области на страната, в някои от тях е усложнена пътната обстановка.

Временно е спряно движението за превозни средства с ремаркета и полуремаркета и за камиони над 12 тона през проходите Рожен, Превала и Печинско, както и в пътните участъци Батак-Доспат и Девин-Михалково поради снеговалеж и снегопочистване.

От Кюстендил до граничния пункт Гюешево и обратно е задължително ползването на вериги за тежкотоварни автомобили над 12 тона.

Поради влошени метеорологични условия на територията на Гърция гръцките власти спряха временно движението на товарни автомобили над 3,5 тона в двете посоки през граничните пунктове Кулата и Капитан Петко войвода, а през пункт „Илинден“ е спряно движението на всички моторни превозни средства.

На пункт Видин на изход за товарни автомобили има интензивен трафик, по данни на дирекция „Гранична полиция“ от тази сутрин.

Интензивен е трафикът на пункт „Лесово“ изход на границата ни с Турция за товарни автомобили.

От АПИ призовават шофьорите, ако тръгват на път, да бъдат особено внимателни.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase