Снимка: БГНЕС

Стотици близки и приятели се сбогуваха с Атанас Скатов в родния му град Сливен. 42-годишният алпинист загина на 5 февруари след неуспешен опит да изкачи връх К2. Скъсано осигурително въже е причината за смъртта, пише в официалния му смъртен акт, съобщава Bulgaria ON AIR. Поклонението пред тленните останки на алпиниста бе в храма "Св. Димитър".

Стотици хора от цялата страна дойдоха, за да го изпратят в последния му път. Всички те разказаха, че той е бил изключително жив и позитивен човек.

"Той бе изключително смел българин с високи идеали. Най-голямата му мечта бе хората да се замислят за опазването на природата и мисля, че я сбъдна", сподели сестрата на Скатов Нели Димитрова пред Нова тв.

"Автентичен човек, който не се отказа да преследва мечтите си. Той не се уплаши, не преклони глава. Беше изпълнен със страст към живота", каза неговият мениджър и съратник Мая Илиева.

Коментари Напиши коментар

34

Тошо

преди 2 години

Каквото и да се каже за АТАНАС СКАТОВ ще е блядо и слабо изразно средство....не го познавам , но това което е направил е неверойотно....много, много жалко че се е случила тази грешка, или нездраво въже ли е, та да си отиде по този начин....защо не се е осигурил на 100%, защо не е направил така че да оцелее при тези - 40 градуса , а и защо е тръгнал в това време....това са все въпроси, но кой, кой може да отговори сега. Сега обаче може да се каже само Светла му памет !!!

33

Анонимен

преди 2 години

Много хора загинаха ...да се правят на известни и смели планинари

32

Анонимен

преди 2 години

България загуби още един качествен човек. Лека му пръст.