Снимка: Bulgaria ON AIR

В две области в страната - Кюстендили и Бургас са в сила по-строги ограничения заради големия брой новозаразени. В Бургас от днес започват засилени проверки в градския транспорт в града. Следи се дали пътниците ползват задължителните маски, съобщава Bulgaria ON AIR.

Още по темата


В петък морският град прескочи критичния праг от 233 заразени на 100 000 души. Днес се възобнови и практиката съвместни екипи на Здравната инспекция, полицията и общината ежедневно да извършват проверки и на търговски обекти – дали в тях се спазват противоепидемичните мерки.

В понеделник областният щаб ще въведе още мерки. Засега не се предвижда задължително носене на маски на открито.

"Да се завиши контролът, тоест стриктно да се следи броят на клиентите в тези заведения, както и да се извършва задължителен термометричен на тези, които посещават лечебните заведения за болнична помощ, за извънболнична – задължително носене на маски, на строга дезинфекция на вход и изход, което важи и за моловете и за големите търговски вериги, за големите пазари и за всички магазини", каза директорът на РЗИ Бургас д-р Георги Паздеров.

Коментари Напиши коментар

24

Ботокса

преди 10 месеца

Маски носим. Вече година. Прах я веднъж.Държа я в жабката. Влизам в магазина с маска. Пази ли ме? Не.Ще се разболея ли от нея?Да. Непрана една година вкарва милиарди бактерии в дробовете. Мога да заразя и други.

23

от Плевен

преди 10 месеца

Ние в къщи ходим и с маски.С маски си лягаме и маски ставаме от миндера.Вчера на бай Митрофан, който беше в ковчега и на него му сложихме му маска, а Отец Викентий и той беше с маска.Моята съпруга смята да заформи едно бутиково студио за маски.

22

Анонимен

преди 10 месеца

Бойкот на всички магазини които изискват маски!