Снимка: Pixabay
Мъж, опитал да подпали приятелката си в навечерието на Нова година, остава за постоянно зад решетките до насрочването на делото срещу него, реши окръжният съд във Велико Търново. 
 
Престъплението било извършено около 4-5 часа сутринта на 1 януари 2021 г. в квартал Света гора. Емил Асенов е привлечен като обвиняем затова, че направил опит да умъртви 42-годишната си приятелка, съобщава "Монитор". Той е я залял с бензин и без да му мигне окото я подпалил. 
 
Второто обвинение срещу мъжа е, че в същата нощ запалил и къщата, в която живеел със сина си и майка си. При пожара 72-годишната жена и 8-годишното момче като по чудо останали живи, но къщата била изпепелена. 
 
След задържането на подпалвача станало ясно, че Емил е наркозависим, криминално проявен и лежал в затвора в миналото. След извършеното поредно престъпление, той е настанен за лечение в Държавната психиатрична болница в село Церова кория.
 
С постановление на наблюдаващия прокурор, извършителят първоначално е  задържан за срок до 72 часа. Съдът прие доводите на прокуратурата, че от събраните до момента доказателства по делото може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието, както и че съществува опасност  мъжът да се укрие или да извърши друго престъпление. Поради това определи най-тежката мярка за неотклонение” задържане под стража” по отношение на обвиняемия.

Коментари Напиши коментар

6

Tonita-7

преди 1 година

Някои не правят секс а воина!:))

5

Пияния помак

преди 1 година

Откачалките винаги са с голям инструмент. За това се е хванала с него тая тъпата.

4

Анонимен

преди 1 година

Откачалник - такива трябва да имат ефективни присъди в някакви трудови лагери. Хем ще се излекува, хем ще го унижават и ще страда, така както кара хората около себе си сега да страдат.