Снимка: Bulgaria ON AIR

Здравното министерство започва проверка в областната болница в Сливен след сигнал за лоши санитарни условия в изолатора на лечебното заведение.

Областната болница д-р "Иван Селимински", Сливен. Както е по протокол, пациентите със съмнения за COVID-19 се настаняват в COVID изолатора на спешното отделение, докато чакат изследванията си.

Тоалетна няма. Решението, което са намерили от болницата, е специален комбиниран тоалетен стол, който може да се ползва пред очите на останалите в стаята или външна тоалетна.

През ноември Боряна Иванова прекарва там около 3 часа заедно с още 6 души. После я местят във втория изолатор на болницата, където пациентите са 4-ма.

"Някои от хората трудно дишаха. Имаше само една кислородна маска, която те трябваше да ползват.  Трябваше да се ходи до тоалетна в самата стая без да се излиза, на уринатор или на такъв стол, специално пригоден. Самото отношение на сестрите не беше никак лошо. Вършеха си бързо работата", разказа Боряна.

Няколко месеца по-късно, през януари, близка на Тони Николова също влиза в един от COVID изолаторите в болницата. Обстановката е същата.

От болницата потвърдиха думите на пациенти и заявиха за Bulgaria ON AIR, че решението е да се построи ново спешно отделение. Случаят стигна и до здравните власти.

"Ще го проверя. Ще говоря с д-р Петров и ще го проверя този сигнал", заяви здравният министър Костадин Ангелов.

Регионалната здравна инспекция в Сливен също извърши проверка. Оттам казват, че комбинираният тоалетен стол е сложен за хората, които са труднопроходими, а външната тоалетна е за останалите.

Това е единственото отделение в Сливен, където се извършват всякакви видове дейности, включително и триаж на болните. МБАЛ "Д-р Иван Селимински" е най-голямата болница в Сливен. Леглата за Ковид пациентите са 112. 3 от отделенията са преобразувани в Ковид отделения.

Коментари Напиши коментар

20

Мария

преди 11 месеца

Дами и Господа,Свиделствам тук, че това място е наистина ужасно. Самото спешно отделение!!! Не зная как това продължава повече от 20 години.Спешното представлява тесен коридор, с дължина около 12м.Тесен!Има един прокъсан, кожен диван от Соца.Страшно е да оцеляваш там.Допускам силно, че спасените там са големи щастливци.

19

Ердал

преди 11 месеца

Управляващите държавата са виновни за състоянието на болниците в България.Часните болници източват парите а зад тях са държавните управници,който си получават техния дял.Здравните доктори в държавните заведения работят за мизерни заплати и те излизат вечно виновни за състоянието болниците!

18

Az

преди 11 месеца

Там винаги е било така, плюс отвратителен персонал.