Снимка: Pixabay
Два месеца след тежката катастрофа край пловдивското село Кадиево, при която загинаха две момчета – на 16 и 17 години, бащата на едното от тях в момента живее в Париж  и заедно с представители на българската общност във френската столица са изпратили отворено писмо до Иван Гешев. Те настояват той да осъществи надзор по делото срещу  Петър Маринашки - 19-годишния шофьор, причинил трагедията.
 
В пост в профила си във Facebook бащата Тодор Бараков изразява болката и възмущението си от това, че виновният за катастрофата продължава да се забавлява в СПА-хотели и да се събира и весели с приятели в дома си.
 
"Резултатът от теста за наркотици, който излезе наскоро, се оказа положителен. Въпреки всичко, мярката за неотклонение на Петър Маринашки не е заменена. Той още е на свобода. Потресени сме от факта, че животът на нашите деца струва 2 000 лева - толкова е паричната му гаранция. Търсим отговори защо той не е задържан", каза в ефира на Нова ТВ майката на загиналия Тодор Бараков - Галина Илчева.
Още по темата
 
С писмото си до обвинител номер едно близките искат Маринашки да бъде задържан до приключване на делото.
 
"Настояваме за максимална ефективна присъда. Трябва да има справедливост. Така е редно", посочи още Илчевa. 
 
По думите на приятели на загиналите, Петър е шофирал автомобила на майка си и то само 24 часа след катастрофата.

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 4 месеца

Два месеца е по закон срока за разследване на досъдебното производство. При подобни дела не може без експертизи, а само те отнемат толкова. После делото се внася в съда и има два месеца за насрочваненаразпоредително и ако не се признае вина,още месец за първо заседани и ако всички се явят и т.н.Доста нереалистично е да се очаква присъда за два месеца.Ограмотявайте се правно, не се надъхвайте тъпо. Има закони не сме в джунглата и няма да обесят виновния, колкото и да четете тъпи сайтчета

9

Не че нещо ама

преди 4 месеца

Аз уважавам Милен Цветков ,Той защото е известен , неговият убиец е зад решетките.А тук две млади момчета, никому известни,По същия начин убити , висока скорост и наркотици Там те струват 2000 лв Е как така ???

8

Анонимен

преди 4 месеца

Тиквата си има партия - направи я заедно с Цецо шесте апартамента.