Снимка: БГНЕС
Притесняват ли се учителите от връщането на големите ученици в класните стаи в село Селановци? 
 
"Не сме разхлабвали мерките, дори през тези 4 месеца ги засилихме. Имаме нови технически устройства за пречистване на въздуха, закупили сме дезинфекциращи стелки, закупили сме допълнителни маски и дезинфектанти за учениците, които са забравили своите", каза пред bTV Петя Русинова, директор на ОУ "Н. Вапцаров" в село Селановци.
 
"За всички малки училища е характерно, че броят на заболелите е по-малък. Просто защото разстоянията в по-малките населени места са по-големи и няма струпване на хора. Нямаме болни учители, нямаме болни ученици", допълни Русинова. 
Още по темата
 
Според изследване в 77% от училищата в малките населени места няма заболели педагози и ученици. Според Русинова всички ученици трябва да се върнат в клас, както и че решението за това трябва да се взема на локално ниво, а не от министерството на образованието. 
 
Директорът на училището в с. Селановци е направила застраховка на всички учители срещу заболяване от коронавирус. До този момент тя е използвана само веднъж. 500 лева са били изплатени на заболелия учител по полицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase