Пропадна част от новоизградения път между пернишките села Рударци и Кладница. Местните сигнализират, че в това не е единствен случай, а в този учaстък е имало проблеми и преди ремонта.

А заради свличането днес се наложи пътят да бъде изцяло затворен.

Пропадането на пътя започва преди няколко дни, но днес вече достига застрашителни размери. Трасето е част от републиканската пътна мрежа и от година е в ремонт. Преди няколко месеца пък е изграден свлеченият участък, а причината според АПИ са обилните валежи.

"Това се случва в следствие на голямото количество валежи, виждате какво се случва в следствие на тези валежи. Това в момента тук е строителна площадка, така че самото преминаване е допустимо само и само да се спомага на хората, за да олекоти минаването", заяви инж. Иван Досев, който е член на УС на АПИ.

Местните хора обаче разказват, че свличането в този участък не е прецедент.

"В участъка е имало подобно пропадане преди 4-5 години, който е укрепен и при данните, които са взимани за изготвянето на техническия проект не са установили колегите необходимост от укрепване", казаха още от АПИ.

Старото укрепване обаче не е издържало. Оказва се, че все още не е ясно има ли и как работи отводнителната система на новопостроения път на стойност от 6 милиона лева.

Заради сериозните размери на свличането в късния следобед се наложи пътят да бъде напълно затворен. Към момента обаче не е ясно колко ще струва ремонтът на ремонта и за чия сметка ще бъде. Остава неясно и за какъв период пътят ще остане затворен.

Вижте повече в репортажа на Михаела Карабельова и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase