Снимка: БГНЕС
Втори ден продължава огледът на щетите в бургаското село Димчево след наводнението. Това каза за БНР кметският наместник Елена Атанасова. Пътят Присад-Димчево остава затворен, а в момента една помпа продължава отводняването в населеното място, очакват се още три до обяд, които да бъдат в помощ на хората там.
 
По-късно днес ще стане ясно дали ще бъде отменено частичното бедствено положение в село Кости, съобщи кметът на Царево Георги Лапчев:
Още по темата
"Водата се оттича много бавно, защото река Велека има много бавен отток, със слаб наклон. Тепърва ще продължаваме да броим щетите, ще видим и какво ще поместим в нашия протокол. Вече съм изпратил искане до Междуведомствената комисия, силно вярвам, че този път държавата ще ни помогне, с което ще можем да възстановим щетите по публичната инфраструктура. Отделно общината има намерение да създаде кампания, да видим по какъв начин ще можем да помогнем на хората. Частичното бедствено положение ще остане до края на днешния ден. Предстои ми проверка на място в село Кости. От фактите ще излезе и решението, което ще обявя допълнително", посочи градоначалникът.
 
"40 къщи пострадаха от придошлите води на река Велека, след проливните дъждове преди дни", припомни Георги Лапчев. Предстои по-късно днес оглед на място в село Кости, на който ще присъства и областният управител Вълчо Чолаков.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase