Снимка: БГНЕС

От утре започва разчистването на Троянския проход през пътя Троян – Кърнаре, съобщиха от АПИ.

Обилният снеговалеж и ураганните ветрове в началото на миналата седмица затвориха прохода за движение за всички моторни превозни средства.

Осем снегопочистващи машини - роторен снегорин, грейдер и друга специализирана техника, в следващите дни ще работят за разчистването на снегонавяванията и преспите в най-високия Старопланиски проход. На места преспите достигат до 2,5 метра.

Екипите ще работят мобилизирано, за да се възстанови възможно най-бързо движението в прохода, който е най-пряката връзка на Централна Северна България, включително Плевен, Ловеч и Троян, с Южна България.

Коментари Напиши коментар

3

Иво

преди 5 месеца

Отиде сезона на "Сима"...

2

Анонимен

преди 5 месеца

Бойко нали беше обещал тунел под Беклемето? Това е потенциален национален коридор с огромен потенциал!!! Съоръжение при Никопол, връзка с АМ Хемус при Плевен и Ловеч, тунел при Троян, връзка с Карлово при подбалканския път, връзка с АМ Тракия при Пловдив, връзка с Асеновград и да стигне до Рудозем и границата с Гърция... Това е европейско развитие за три часа от Румъния до Гърция, а не калпави магистрали и дефектни строежи!!!

1

еееееее

преди 5 месеца

Роко от Троян дава зор.