Снимка: БГНЕС

За воден режим или криза не може да се говори. Всички живеещи по българското Черноморие трябва да са спокойни – в язовир "Камчия" за следващата поне година и половина има осигурена вода. Това заяви на брифинг в Бургас заместник-министърът на регионалното развитие Николай Нанков.

Нанков, заедно с министъра на околната среда и водите Емил Димитров,  инспектират състоянието на язовирите в регионите на  Варна и Бургас.

Според Нанков има още няколко спешни ВиК задачи, които трябва да се изпълнят в област Бургас. Една от тях е аварийното водоснабдяване на селата Маринка, Димчево и Твърдица, които преди две седмици бяха наводнени.

"Има резервиран бюджет от Българския ВиК холдинг и предстои внасянето на проекти за две от селата", категоричен бе зам.-министър Нанков.

По думите му тази година, за разлика от миналата, има изобилие от валежи. Те са създали проблеми в някой планински райони, където са се активизирали тежки срутищни процеси. "За съжаление в този период други дейности, освен аварийно обрушване на скатове, не могат да бъдат извършвани. Има заделен бюджет от АПИ и през пролетта и лятото опасните участъци ще бъдат обследвани", посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase