Снимка: БГНЕС

Кметът на Хасково ще получава занапред месечна заплата от 3152 лева. Това гласуваха общинските съветници на сесия днес.

С решението бяха регламентирани възнагражданията и на кметовете на населени места и на членовете на Общинския съвет.

Кметът на общината е с увеличение от 452 лева спрямо досегашната заплата. Тя е определена като 53 процента от възнаграждението на министър.

В зависимост от населението, кметовете на селата ще се разписват срещу съответно 1300 лева за села с над 1000 души и срещу 1245 за населени места под 1000 жители, гласи решението. Около 1000 лева ще е заплатата на кметските наместници.

Председателят на Общинския съвет ще има трудов доход в размер на 80 процента от кметския, или около 2522 лева, а членовете на изборния орган ще взимат към 605 лева базов доход, към който ще се начисляват суми за участие в комисии.

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 9 месеца

Другари предлагам да му сьбираме помощи с толкова малка заплата жив да го ожалиш

11

Бойха Тулупев

преди 9 месеца

Дрогари, ако искате да ви направа кметове или областни управители, трябва да умеете да крадете! А, когато можете, можете ид а правите отчисления към... Шкафчето! От Шкафчето, аз вземам и давам и ако вашите отчисления са повечко, вдигам ви кинтите! Хасковският кмет е един от отличниците, другарки и дрогаре!

10

Анонимен

преди 9 месеца

Кметът на Хасково ще взима 3152 лева на месец------------Че, той кмета ако шъ чака на 3,000 лв. заплата..., направу го пиши у графата "социално слаб"!Майтапчии, бе!-)))))