Снимка: БГНЕС

Републиканският път 1-9 в района на община Каварна все още не е почистен от АПИ. Това е и предпоставка за забавяне на почистването на пътищата до населените места в община Каварна, уточняват от БНР.

На изхода на града има поставени полицейски патрули, които не допускат влизането на превозни средства.
 
Автогарата и днес остава затворена за пътувания до Варна, Добрич и населените места.
 
"Снегорин е разчистил пътя към Помпена станция с.Горун,  община Шабла, откъдето с вода се снабдяват и селата от каварненската община –Камен бряг, Раковски, Хаджи Димитър и поручик Чунчево". Това уточни инж.Георги Балтаджиев – заместник кмет на общината. В тези села до отстраняване на повредата няма да има вода.
 
Селата Септемврийци и Белгун остават без електрозахранване. В момента се работи се по повредите.
Още по темата
 
Снегорин почиства пътя към Крупен, за да може да се стигне до селата Белгун и Септемврийци. Нуждаещите се от хемодиализа са превозени до МБАЛ-Добрич. Зам.кмета  Балтаджиев уточни, че за момента няма постъпили сигнали за бедстващи хора и коли на територията на община Каварна.
 
Скоростта на вятъра на нос Калиакра е 8м./сек., а порива – 14 м./с. – каза дежурният Йордан Узунов. Вълнението на морето е четири бала, видимостта днес е голяма – до 40-50 км.  Има акостирали кораби.
 
Температурата на въздуха е нула градуса. Най-много снегонавяване има до бившата кариера, и по пътя за местността Болата. В гр. Каварна улиците са достъпни за вървене, главните пътища са проходими за  пешеходци и автомобили.
 

Коментари Напиши коментар

7

mery

преди 7 месеца

До Анонимен 6Г-н Анонимен, който го е страх да си напише името, стъпвало ли ти е крачето в Добруджа през зимата, шофирал ли си там извън населените места когато падне сняг и задуха северняка та да определяш дали е бедствено положението. Не ти препоръчвам да си напът там в такова време, страх ще те хване.

6

Анонимен

преди 7 месеца

Страшна работа е там - темпрературата е нула градуса. Бедствие голямо гарантирано от ГЕРБ.

5

Анонимен

преди 7 месеца

Гласувайте пак за БСП и ДПС, които все така усвояват парите за бедствия и аварии. Че колко е тя зимата - 2, 3 месеца.