Снимка: БГНЕС

Спират 1/3 от автобусните линии след промяна на Наредба за транспортните схеми. Ще се пътува до съседна област директно, само ако началната точка е град с население от 30 000 души.

"Това касае връзките между две и повече области. Междуселищните линии ще бъдат запазени. Трудовата миграция на населението ще бъде осигурена. Оттам нататък имаме пренасищане на пазара, щом се отнася до транспортни схеми. Когато пътуват празни автобуси, неминуемо се стига дотам да няма никакъв транспорт", коментира председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова в "Денят ON AIR".

Според нея, както ресторантьорите, така и автобусният бранш е потърпевш от настоящия локдаун.

"Ние водим разговори с държавата. Подкрепата, която получаваме, не е никак малка. Тя никога няма да е достатъчна в ситуацията, в която се намираме, но не можем да не оценим това, което Министерството на транспорта е направило за нас. Имаме добър диалог и вярваме, че той ще продължи", заяви Милтенова пред Bulgaria ON AIR.

Това, което браншът очаква сега, е да има възможност да кандидатства за финансова подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв.

"Има някои неща, които трябва да се изгладят по програмата, за да бъдем допуснати. Отварянето ѝ ще бъде в съвсем кратки срокове. За да можем да осигурим транспортна услуга на населението, трябва да бъдем допуснати до останалите мерки", обясни председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи.

Коментари Напиши коментар

8

Турчина

преди 11 месеца

Просто изчистват конкуренцията!

7

Анонимен

преди 11 месеца

До Анонимен 4 По време на бай ти Тошо хората нямаха толкова коли За кола се чакаше 10 години Сега всеки има кола и няма нужда от толкова автобуси

6

Анонимен

преди 11 месеца

До 1-nКорнелия и Доган да ти разпределят порционите ?И Слави да ти пее чалга ли ?