Снимка: Pixabay
Как жена от Сливен успя да свали 80 килограма само за половин година, след като през миналото лято кантарът показва 300 кг?
 
Невероятна трансформация започва с помощта на лекар и строг хранителен режим.  През годините обаче Динка Георгиева попада в капана на собственото си тегло, след като нито един от магичните продукти за отслабване не дава резултат. Динка разказва за битката й с килограмите и поредния „вълшебен” продукт – този път от вулканична глина.
 
Всеки от нас търси решение за справяне с килограмите след празниците, а находчиви онлайн търговци ни предлагат бързи решения за ударно отслабване. "Лечебните" продукти с вулканична глина са хит през последните седмици в десетки сайтове-фантоми. Търговците трупат печалби от продажбата на продукти с неясен произход и съмнителен ефект като използват фалшиви реклами с несъществуващи експерти-диетолози.
 
В интернет можем да попаднем на безброй предложения за ударно сваляне на килограмите. Според офертите – само за дни можем да постигнем желания резултат на кантара. Без да спазваме диети и физически натоварвания.
 
45-годишната Динка Бъчварова от Сливен през последните години води серозна битка с наднорменото тегло. Килограмите бързо се трупат, докато миналото лято кантарът показва рекордните 300! Така попада в плен на собственото си тяло.
 
"Трудно слизах. Слизах до асансьора, но стъпалата не можех да ги изкачвам. Буквално от началото на 2020 г. стоях само в къщи", споделя тя пред Нова ТВ.
 
Преди това не е обръщала внимание на килограмите в повече. Проблемите започват през 2004 година, когато усеща тежестта на килограмите. Не само върху тялото, но и върху здравето си. По това време тежи 150-160 кг, а животът й е на пауза. Спира да работи като продавач в магазин за хранителни стоки, а ежедневието си прекарва между стените на собствения й дом.
 
"Година и половина абсолютно никъде – дори и пред блока не бях слизала. Като вече април-май 2020 г. приключих с движенията – само няколко метра – от спалнята до банята, това е", споделя Динка.
 
Тя попада на безброй варианти, които пазарът за отслабване предлага, но резултатът така и не идвал.
 
"Много неща съм виждала през годините. Бързо сваляне – за седмица, за месец, едни и същи са обещанията при всички", казва още жената. До миналото лято, когато започва консултации при ендокринолог и специалист по хранене.
 
"При мен сериозният резултат е факт – една сериозна консултация с добър ендокринолог, направихме изследвания и на база на тях се прецени с какво да се храня и какви лекарства да започна", обясни Динка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase