Кадър: Bulgaria ON AIR

Собственици на заведения и фитнеси в Перник излязоха на протест. Те настояват бизнесът им да заработи от началото на февруари. Протестиращите обясниха, че браншът вече не издържа и предстоят масови фалити.

Ивайло Ангелов е собственик на заведения и фитнес. Твърди, че мерките са избирателни и несправедливи.

"Не може в големите търговски вериги, в които влизат по 2-3 хиляди човека на ден, не се спазва никаква дистанция, включително персоналът си носи маските под носа, а ние с фитнеси с по 50 човека да бъдем затворени. За мен това е един вид дискриминация", коментира той.

Според ресторантьорите в града служителите и фирмите не са получили адекватна помощ от държавата. А собствениците вече не могат да си плащат наемите и задълженията. Голяма част от тях дават пари от джоба си, за да запазят персонала, предаде Bulgaria ON AIR.

"Това, което държавата е обещала - 24 лв. на работен ден да се преведе, от ноември няма пари в техните сметки. Нито помощ за заведенията, нито за персонала. Това са близо 2 месеца без никакви доходи", заявиха протестиращите.

Самите служители пък разказват, че са на ръба на оцеляването и не могат да си намерят друга работа.

От бранша в миньорския град бяха категорични, че са готови да отварят на 1 февруари въпреки ограниченията.

Коментари Напиши коментар

62

ЕДРИТЕ РИБИ

преди 1 месец

С ПОМОЩА НА АХМАКА, КРАТУНАТА И ВИДИНСКАТА ЕЙВРЕЙКА, РАЗПРОДАВАТ ТИХО МЪЛКОМ :)
А ГЛУПАЦИТЕ СЕ НАПИНЯТ :)

61

дедо Ташунко

преди 1 месец

истината е, че този бизнес умира.

60

ами да

преди 1 месец

В бг територията няма заводи и някакво производство. Роне 60% от населението работи в магазини, барове и ресторанти и туризъм. Няма друго. Другото е да си държавен чиновник и IT. Е сега за тези хора няма работа, а хлябът тихомълком гони 2 кинта и нагоре. Заврете си строгите мерки нейде при строгите ви господари и господарки и ни оставете сами да се оправяме с коронавируса ви. Мерси от грижите на сзо и политици-мистици.