Снимка: БГНЕС
Заместник-министърът на образованието Таня Михайлова и главният държавен здравен инспектор - доц. Ангел Кунчев ще проведат работна среща с преподаватели от Ямболска област. Домакин на  срещата е основното училище "Св. св. Кирил и Методий" в  село Бояджик, съобщи БНР.
 
На срещата са поканени и преподаватели от училищата, които се намират в съседните села Скалица и Роза, където се обучават деца от няколко населени места в община "Тунджа". По неофициална информация предмет на дискусията ще бъде ваксинирането на преподавателите и готовността им да се върнат в класните стаи.
 
До момента малко над 20 на сто от учителите от областта са поискали да бъдат имунизирани, а в предварителните списъци са се включили 369 от 1570. 
 
Очакванията са през следващата седмица да започне изследването с антигенни тестове.

Коментари Напиши коментар

2

Анонимен

преди 11 месеца

В Бояджик да не сте стъпали

1

6

преди 11 месеца

Знае ли Борисов и уважаемите министри за героичната съпротива на жителите на Бояджик по време на "бояджикското клане" във времето на Априлското въстание ? И че това е родното село на създателя на компютъра/баща му е роден там / Джон Атанасов? Да им се каже предварително , за да не се чудят на кого е този паметник на площада!И това масирано властово присъствие не е ли нелегитимен натиск върху свободната воля на учителите и нежеланието им да се ваксинират! С какво право в една демократична страна?