Снимка: Кадър Нова тв

За една нощ бяха запалени три автомобила на един и същи собственик пред дома му в Перник. Огнената вендета се разиграла в квартал "Изток", където живее собственикът на колите. Въпреки своевремнната намеса на пожарната автомобилите изгорели до основи.

"Имам две малки кученца, които се разлаяха и дадоха сигнал, че има хора около апартамента ми. Когато станах и погледнах камерите, видях, че трите ми автомобила, един от които е служебен, са в пламъци", разказа потърпевшият Здравко Бахнев пред Нова тв.

По думите му микой не е видял извършителите на палежа, но има записи от случилото се, които са предоставени на полицията. На кадрите се виждат двама души, които се приближават към автомобилите със запалителна течност и те пламват едновременно. След това извършителите напускат района тичайки.

"На два от автомобилите си имам застраховка, тъй като преди 10-11 дни ми счупиха задния прозорец на едната от колите", посочва Бахнев.

Той твърди, че е набелязан от група за изнудване и е подложен на тормоз от около две години. Подал е няколко сигнала в полицията, след като е направен и опит съпругата му да бъде прегазена на пешеходна пътека.

"Имам бизнес с работни облекла и подозирам, че съм подложен на системен тормоз с цел изнудване", заяви потърпевшият, който е категоричен, че няма връзки и отношения с хора, занимаващи се е незаконни дейности.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase