Снимка: БГНЕС

В Плевен започва поставянето на втората ваксина на „Пфайзер“ и „Бионтех“ на 200 медици. Ваксинацията на стоматолози и фармацевти изостава поради липса на достатъчно количество, като от РЗИ се надяват да бъде преодоляно още следващата седмица.

 Реимунизацията започва в общо пет кабинета, съобщи д-р Илиян Минчев, директор на РЗИ, цитиран от БНР.
 
"Ще има и имунизирани за първи път, медици ще бъдат. Ние имаме 212 за реимунизация.  Фактически 28 души ще бъдат с първа имунизация. Следващата очаквам да е в понеделник на 25-и", каза той.
Още по темата
 
"Те, джипитата, реално половината са имунизирани вече. Повече изостават фармацевтите и зъболекарите, където са имунизирани само 10-15 процента от желаещите, но това ще бъде приоритетното при следващата доставка, както и двата старчески дома в Бохот и в Горна Митрополия. От 811 (имунизирани) досега има само една лека реакция  на колежка лекарка, но не е нищо особено, овладяна е още на момента", каза д-р Минчев.

Коментари Напиши коментар

5

опааа

преди 3 месеца

Бавно върви имунизацията но донякъде е по добре,хората трябва да са по търпеливи и да изчакат след няколко месеца на пазара идват много по качествени ваксини.Сингапурската ваксина,ваксината на Новавакс,Куревак и евентуално на Глаксо.

4

SHEFA

преди 3 месеца

АЙДЕ-СЕРТИФИКАТИ ЗА ИМУНИЗАЦИЯ СРЕЩУ КОРОНА.
-АБЕ АЗ СИ ЗНАЕХ ЧЕ ЩЕ ИМА НЕЩО.-ПРИНУДА БРАТЯ.

3

Анонимен

преди 3 месеца

Абе то ваксинирането изоставало, ама они сакат ли да ги боцкат е те това напишете, а не да промивате мозъци.