Снимка: БГНЕС
От вчера в Бургас започна процесът по поставяне на втората доза от COVID ваксината на медици на първа линия, съобщи bTV. В Комплексния онкологичен център в морския град тази сутрин се реимунизираха и последните здравни работници от първата вълна.
 
След като беше издадено разрешение да се извличат 6 вместо 5 дози от всеки флакон с препарата на "Пфайзер" и "Бионтех", РЗИ организира изпращането на други медицински лица в болницата. Те до този момент не са били обхванати и сега са получили първата си доза.
Още по темата
 
Главната сестра Дарина Стоянова слага ваксината на всички освен на себе си. Тя разказва, че още 19-20 дни след първата доза е имала добри нива на антитела без дори да е карала вируса. Тя сподели, че очаква заедно с колегите й да имат още по-силна защита от COVID-19 след втората доза. 
 
Медици разказват, че ден след имунизацията се появява лека болка на мястото на убождането, но бързо отшумява. 

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 1 месец

Абе, то нашенския "тарикатлък" може да се окаже полезен и да снижи негативните страничи реакции от "чудо" ваксината!

-))))

2

Васил

преди 1 месец

Каката, съчинила това писание, зощо не е писала кой даде това разрешение- РЗИ, производителят, професорът-пенсионер, който отговаря за ваксините ?? Кой !?

1

no name

преди 1 месец

Аз мисля, че ако се напънат малко ще извлекат не 6, а даже 12 дози от флакон. Ако трябва малко с физиологичен разтвор да го разредят и готово. ще има за всичко, по 3 дози даже :)))))