Снимка: БГНЕС

Над 30 % от учителите в областта искат  да се ваксинират, близо 40 % са желаещите  в социалните домове, съобщи  в Бургас преди минути здравният министър д-р Костадин Ангелов.

Той каза още, че е създадена организация за ваксинирането им, но то няма да започне тази седмица както е било планирано, а ще се отложи за известно време  заради намалената  доставка на ваксини, която страната ни получи. Министър Ангелов определи като изключително добра организацията, създадена в региона и благодари на директора на РЗИ Бургас д-р Георги Паздеров, който отговаря за т.н. шести регион по ваксинационния национален план. В него  влизат областите Бургас, Сливен и Ямбол.

Според министър Ангелов желаещите да се ваксинират в трите области  е по-голям от средния за страната, а Бургаска област стои много добре в сравнение с останалите.

 В различните области ситуацията е различна. Някъде учителите ще се ваксинират в РЗИ-та, другаде мобилни екипи ще ходят на място. В домовете за стари хора ваксинирането ще се извършва основно от мобилни екипи, обясни здравният министър.

Той уточни, че в извяление по-рано днес не е бил цитиран правилно от медии по въпроса обсъжда ли се вариант за отваряне на заведенията. "Ковид пренаради нашите приоритети и приоритетите пред нас са здравеопазването, образованието и спорта. След тях са всички останали, в това число заведения и хотели. Нека няма сърдити, не е време за емоции, а за разум. Има над 2 милиона загинали в целия свят", призова министър Ангелов.

 

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 1 месец

даже и за малкото желаещи няма ваксина. видими резултати. най-добре се справяме и т.н.

14

Анонимен

преди 1 месец

Ами отложете и присъственото обучение. Нека да са ваксинирани първо и с двете дози, че после няма да има кой да преподава.

13

Анонимен

преди 1 месец

8, ама аз не разбрах - теб кой те спира? Върви се боцкай по няколко пъти даже. Българите май половината минимум го минаха вече на живо. За какво им е на тия хора ваксина? При тях е налице вече само един риск - от последиците от ваксината. Да не са луди да я слагат?