Снимка: БГНЕС

Три земетресения на територията на България регистрира Европейския сеизмологичен център през отминалата нощ. Най-силно са усетени от жителите на Шумен и съседните селища, информира "24 часа".

От сайта на сеизмологичния център става ясно, че трусовете са били три на брой. Първият е регистриран в 23.29 ч. с епицентър между селата Радко Димитриево и Ивански, вторият - в 23.47 ч. в село Дибич и третият, близо до Шумен, в 00.06 ч. с магнитът 3,3, отчита БАН.

Земетресението било усетено в Нови пазар, Каспичан и Велики Преслав. Хората описват земетресението като експлозия и твърдят, че е било мощно в района на епицентъра.

"Беше мощно, а да е толкова от 3 нагоре, трябва да е като вятър духна и страшно", "Помислих че нещо падна от горния етаж", коментират граждани в социалните мрежи.

"Усети се доста силно, все едно някой хвърли бомба , първоначално се чу звук сякаш духа адски силен вятър и след това последва доста силно разлюляване", разказва потърпевш от Велики Преслав.

Трусът е продължил 1-2 секунди. Някои хора споделят, че са усетили два последователни труса, като вторият е бил по-силен и продължителен.

Засега няма информация за щети и пострадали.
 

Коментари Напиши коментар

13

Нерегстриран

преди 2 години

Системата "Харп" действа....🤨

12

Ямболски цървул

преди 2 години

2001-ва имаше 4,1 под село Хаджи Димитрово.До Ямбол.Към 17:30 ч. Тогава живеех на 12 етаж.Първоначално се чу нещо като взрив,след това тресене надолу и нагоре,а след това разлюляване по няколко пъти в четирите посоки.Стените на блока даваха поне 50 см.отклонение.Да живее здравото строителство на СОЦА!

11

dd

преди 2 години

Разгеле, най после и у нас.Ама слабо - засега.