В постъпил сигнал до платформата на Helpbook.info наш потребител изразява учудването си от инвалидното право на множество скъпи автомобили, чиито собственици са се възползвали от това. „Правят впечатление доста "подходящи" за инвалиди автомобили да се ползват с право за спиране на определените места. Няма лошо да са заможни, болестите и неволите не подбират, но все пак за обикновения човек изглежда малко странно и се питам до колко са удобни тези автомобили за превоз на хора с увреждания, нуждаещи се от чужда помощ, т.е. качване, слизане или инвалидна количка. Да, автомобилите имат стикер, имат право, но дали просто не са регистрирани за облаги и облекчения“, се пита авторът на сигнала.

Друг наш потребител от град Пловдив се възмущава от отвратителното състояние на „асфалтова“ отсечка и апелира за взимането на наистина адекватни мерки: „Улица "Рогошко шосе" се нуждае от преасфалтиране от години. Има стотици кръпки, някои от които са кръпка в кръпката. Цялата отсечка от отбивката за гробището до началото на община Марица е предизвикателство за ходовата част на автомобила и има доста предпоставки за ПТП. Частичните ремонти траят месеци. Има нужда от цялостно преасфалтиране“.

От град Русе ни изпратиха снимки на изоставен от години автомобил, който заема паркомясто, а местата за спиране са крайно недостатъчни в този район.

Не по-различна е ситуацията в град Варна. За пореден път апелират чрез нас отговорните органи за проверка и предприемане на санкции срещу водачи на автомобили, излезли от движение. В този случай се вижда, че стикерът на превозното средство е изтекъл преди повече от две години и молбата е за действия по компететност за отстраняване на автомобила.

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате нередности от всякакъв характер, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info. Ще е от полза да направите снимки и да отбележете точното местоположение или района на нарушението. Не се колебайте да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase