Снимка: БГНЕС

Има тарикати, които си мислят, че лъжат държавата. А те лъжат себе си, защото ще се разболеят. Така премиерът коментира случаят с нелегалното парти в ресторант в Пловдив.

"Мерките в държавата обаче дават резултат", подчерта той, цитиран от Нова тв.

Още по темата

Борисов отбеляза, че мерките в страната са по-либерални спрямо тези в Европа. За пример той даде Белгия и Франция, където е въведен вечерен час, както и Гърция, където мерките бяха затегнати.

Премиерът Бойко Борисов отново тръгна на обиколка в страната през уикенда. В събота заедно с министърът на образованието Красимир Вълчев той посети училища в Разлог.

От ръководството на една от гимназиите в града увериха премиера, че сградата е санирана. Те представиха и пансион, в който децата, които нямат възможно да пътуват, могат да отседнат. Борисов от своя страна подчерта, че се инвестира в образование, а бизнесът инвестира в обучението на ученици в специални паралелки.

"Видно е, че с тези мерки, с внимание, с дистанция и спазване на указанията на РЗИ, България се движи по сравнително невероятно либерален начин. Нашите приятели от Гърция са само по-добре в ЕС по брой на заразяваните от нас. Те са с пълен локдаун и успокояващото им е, че евентуално на 27 януари може някои, ама кои ще видят мерки да се разхлабят. Това си е тяхно право. Ние сме приели друга тактика с Щаба. През това време правим училища, детски градини, строим, хората работят. Сега, ако е живот и здраве, 31 да ги пуснем да учат и големите - много добре", допълни премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase