Снимка: БГНЕС

Потърпевши от кражби на ток обвиняват съседите си, че "източват електромерите им" от години. Ощетените абонати изровили закопан под улицата кабел, който стигал до оградата на отсрещна къща. Открити били още няколко присъединявания, които незаконно дърпат киловати.

От енергийната компания обяснили на потърпевшите, че техните правомощия стигат до електромера, а от там насетне проблемът е на собствениците на имота, към който има прикачен кабел и препоръчали те да си намерят правоспособен електротехник и да се обърнат към полицията.

Случаят е от центъра на Долна баня. Ирена Драганова държи кафене в града. Затваря го заради пандемията. Въпреки това сметките й рязко набъбват. Тогава открива незаконния кабел, с който се краде ток от нея.

"Оказа се, че години наред сме захранвали няколко къщи, които от години нямат ток, но си светят", обясни пред Нова тв Ирена Драганова. Потърпешвата се обърнала към телефон 112, енергото, полицията, общината.

Оказало се, че всички те знаят, че тези домове не плащат ток. Затова пък всички обяснили на жената, че незаконният  кабел, който е открит под земята не е техен проблем.

По думите на Драганова, полицаи се появили след като станало ясно, че ще има журналистически репортаж, но органите на реда само констатирали нарушението и обяснили, че не могат да решат проблема. Потърпевшата обясни, че органите на реда са й казали, че дори да имало жалба, те щели да предупредят нарушителите и с това ситуацията нямало да се промени.

Драганова добави, че след като тя отрязала кабела, живеещите във въпросните къщи си прикачили ток към друга къща в Долна баня.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase